Judith Spruit (1961) is de kok van Spruit& Thuis. Ze maakt eten met een verhaal: “Ik houd van pure smaken, zonder poespas. En heel veel van groenten. Ik vertel er graag over, dan smaakt het nóg lekkerder.
Lokale producten
Judith kookt veel met ingrediënten uit de buurt van Haarlem. Zoals de bijna vergeten lokale kool Bloemendaalse Gele, meel van korenmolen De Zandhaas, zuivel van biologische zuivelboerderij De Dinkelhoeve of vlees van de duinkoeien van Ekogrön.
Kok en schrijver
Judith behaalde op haar negentiende haar koksdiploma aan de Culinaire Vakschool Groningen. Ze studeerde Geschiedenis en belandde in de journalistiek. Ze werkte onder meer voor het Amsterdamse universiteitsblad Folia en voor weekblad Intermediair. In Trouw schreef ze jarenlang een column over eten.
Eerlijk eten
Bij het Culinair Centrum Beverwijk behaalde Judith in 2014 een vers koksdiploma. Ze liep stage bij eetwinkel Boerenjongens van biologische kok Eke Mariën, schrijver van bestseller Cook & Chemist.
Judith startte in 2015 Spruit&Thuis in Overveen vanuit haar liefde voor lekker, eerlijk eten. Daarom is Spruit & Thuis lid van Slow Food.