Het is herfst en ik wentel me in kilo’s druiven, appels, pompoenen en walnoten. Allemaal vers bij elkaar gescharreld. Ze hebben lak aan de gascrisis en de stijgende prijzen en ze hebben het in Overveen enorm naar hun zin. En zo heb ik de afgelopen weken pompoenen met zout gefermenteerd, appels uitgeperst en gepasteuriseerd, walnoten met een stok bewerkt en druiven gered uit de tuin van mijn vriend Marc, die ver weg in Indonesië zit. En dat gaan we proeven op maandag. Dan maak ik een pokebowl waarin alle mooie smaken van het seizoen zo mooi samenkomen: zout, zuur en lekker hartig. Zelfgemaakte falafelballetjes gaan er in, een pittig sausje van ingelegde citroen, bulgur, ingelegde patisson en pompoen en als klapstuk het toetje: griesmeelpudding met druivengelei. Geef je hier op voor maandag 10 oktober 10.00 uur. Hoofdgerecht € 10, toetje € 2,50.