Op een gure winterse woensdagmorgen fietste ik vorig jaar met mijn vriendin Hermine naar het dorpje Vreeland, op zoek naar de oude sterrenkok Paul Fagel. De moeder van Hermine had in de jaren 80 voor hem gewerkt in zijn restaurant Duurstede en met Hermine maakte ik een boek vol verhalen, interviews en recepten over haar moeder Willemijn. Vreeland is maar klein, en al heel snel zagen we hem door het raam van zijn huis aan de Vecht. Hij speelde op zijn piano. Hij keek niet op van onze druipende wieleroutfit, en hij onthaalde ons op zelfgemaakte runderbouillon. Er is weinig over Paul Fagel te vinden op internet, en hij kookt allang niet meer op grote schaal, maar gelukkig zijn er nog wel wat recepten van hem overgebleven, en één daarvan maak ik op maandag 10 oktober: tarte tatin van appel met karamel. Als hoofdgerecht een klassieke Franse kip, gestoofd in witte wijn en room, met veel dragon, een gratin en een salade. Geef je hier op voor maandag 10 oktober 10.00 uur. Hoofdgerecht € 10, toetje € 2,50.