Ik had de lupine ooit op vakantie in IJsland zien bloeien: enorme velden vol paarse bloemen, bestand tegen het gure IJslandse klimaat en enorm goed voor de bodem. Het plantje haalt stikstof uit de lucht en zet die om in vruchtbare grond. En dat is niet het enige: de boon van de lupine zit vol met eiwitten, vezels, vitamines, gezonde vetten en mineralen. In Nederland moet de teelt nog wat op gang komen en daarom hebben Nederlandse telers samen met wetenschappers van de Universiteit Wageningen LekkerLupine.nl in het leven geroepen en maakte niemand minder dan meesterkok Angélique Schmeinck een mindmap met toepassingen. Ik was persoonlijk het meest gecharmeerd van de lupinesalade, omdat daar de nootachtige smaak van het boontje zo goed tot zijn recht komt. Daarom, op maandag 18 maart, een salade van lupine met feta, tomaat en veel verse kruiden. Erbij een romige risotto met paddenstoelen en groenten. Als toetje een klassieke crème brûlée. Geef je hier op voor maandag 18 maart 10.00 uur. Hoofdgerecht € 12 toetje € 3,50.