Jaren geleden kwam er op mijn studentenkamer in Amsterdam een medestudent eten. Ik had uiteraard flink gekookt, maar de goede jongen haalde twee tofuballen uit zijn rugzak en werkte ze met smaak naar binnen. ‘Sorry, vergeten te zeggen dat ik macrobioot ben’, verontschuldigde hij zich. Ik heb hem alleen nog in de collegezaal gezien en ik ben nooit een groot tofufan geworden. Tot ik het boek Vega van Janneke Philippi in handen kreeg. Janneke verstaat de kunst om zaken als havermout, bietjes, andijvie en zelfs tofu om te toveren in vegetarische feestjes en dus staat er op maandag 2 oktober een groene curry klaar, met groene groenten uit de pluktuin, geroosterde pinda’s, en natuurlijk tofu. Was getekend: Janneke Philippi. Met als toetje frisse mangomousse met Griekse yoghurt. Geef je hier op voor maandag 2 oktober 10 uur. Hoofdgerecht € 11,50, toetje € 3.