Ik had al een tijdje niks meer van ze gehoord, maar ik houd ze altijd wel in de gaten: het bedrijf Ekogrön uit Santpoort-Zuid. Ze verdienen hun geld met runderen die het gras in natuurgebieden van Den Helder tot Hoek van Holland kort houden. Héél af en toe zijn er wat te veel koeien en zo kreeg ik een belletje van Marianne, die Ekogrön samen met haar zoon Rens sinds 1995 runt. Of ik belangstelling had voor gehakt en nog wat ander vlees. Dus fiets ik aanstaande zaterdag naar de stal tussen de Ruïne van Brederode en de Duin & Kruidberg om daar een paar kilo puur gehakt op te halen, van stiertjes die heerlijk hebben rondgescharreld in de duinen. Het vlees gaat in een winterse lasagne met een klassieke bolognesesaus, er komt groene sla bij. Ik maak desgewenst ook een vega-versie met paddenstoelen. Toe: een mousse van pure chocola. Geef je hier op voor maandag 20 december 10.00 uur. PS op maandag 10 januari ben kook ik weer. Fijne kerst alvast!