
Vergeet het graan uit Oekraïne. In onze eigen Achterhoek groeit een van de beste granen ter wereld, op de vruchtbare rivierkleigrond gemengd met eeuwenoud moerasijzererts van akkerbouwer De Slaege. Toevallig ligt het op de route van Overveen naar Winterswijk, waar ik vaak kom, en dus maakten we een ommetje naar Silvolde. Helaas, het was nog te vroeg voor wuivende graanvelden, en we spotten alleen een net-geploegde akker met een vriendelijk paard. Zo gaat dat met culinair toerisme. Gelukkig is graan heel lang houdbaar en daarom bakken ze er zelfs brood van in ons eigen Haarlem, bij Bakken en Bikken op de Botermarkt. Het zuurdesembrood gaat als croutons in een salade van asperges, feta en munt, met erbij een warme wortelsoep, waar het brood ook prima bij past. Als toetje een milde pannacotta van karnemelk met aardbeien en vanillesaus. Geef je hier op voor maandag 25 april 10.00 uur. Hoofdgerecht € 10, toetje € 2,50.