‘Hé Ju’, bromt André, ‘kun je dat zevenblad er niet eens uithalen?’ André is de baas van de tuin en mijn echtgenoot en hij zorgt ervoor dat de tuin in de lente en zomer een constante bron is van frisse groenten op het menu van Spruit & Thuis. De afgelopen weken is de hoeveelheid zevenblad geëxplodeerd en dat is helemaal niet erg. Dat wordt dus nog flink aanpoten op maandagmorgen 3 mei, maar dan hebben we ook wat: kakelvers zevenblad rechtstreeks uit de volle grond. Zevenblad is natuurlijk een vervelende woekeraar, maar het is ook heel erg lekker en het zit boordevol gezonde vitaminen en mineralen. Het gaat in de cannelloni, samen met paksoi, mozzarella, citroen en basilium in een stevige kaassaus en wordt vergezeld door een al even groene salade. Als toetje de eerste rabarber van het seizoen, geroosterd in de oven met vanillepudding en een krokantje. Geef je hier op voor maandag 3 mei 10.00 uur.