
Krijg je om 6.15 uur ’s morgens opeens enorme zin in Waterlanderkaas van boerderij de Achtervennen in Ilpendam? Of in honing van het Keukenhofbos bij Hillegom? Aarzel niet, download de speciale app en stap op de fiets naar de Gierstraat in Haarlem. Want daar zit nu sinds 1 jaar een zelfbedieningswinkel met duurzaam geteelde en -gemaakte producten uit Haarlem en omstreken. Ze verkopen er verse zuivel, ketjap, hertenbiefstuk, cider en natuurlijk veel verse groente. Oogst heet-ie en ik heb bij oprichter Femke Prins onmiddellijk voor maandag een bestelling gedaan. Ik had zin in asperges. Ik ben een beetje vroeg, dus deze komen van een biologische boerderij in Portugal. Maar Femke was zo lief om ze alvast voor mij te bestellen. En dus staan ze op maandag 7 april op het menu. Ze gaan in een groene vegetarische risotto, met bleekselderij van boerderij Landzicht in Velserbroek. Als toetje een van mijn favoriete klassiekers: de meringuerol van Ottolenghi met fruit en slagroom. Geef je hier op voor maandag 7 april 10.00 uur.