Spruit&Thuis

eten met een verhaal

  • Home
  • Afhalen
  • Aanschuiven
  • Catering
  • Over
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Facebook
BESTEL

Maandag 8 april Aziatische wokschotel met biefstukreepjes en feta-kwarkcoupe

5 april 2024

Bij het uitkiezen van mijn vakantiebestemming speelt de kwaliteit van het eten een belangrijke rol. Daarom kon ik een glimlach niet onderdrukken bij een passage van Yotam Ottolenghi in zijn fameuze kookboek Plenty (2010). Hij schreef dat hij in 2009 naar Japan ging, puur voor het eten! ‘Japanners zijn allemaal foodies‘, schrijft hij. ‘Het was fantastisch om in gezelschap van zovelen die net als ik graag lang in de rij staan voor het beste biscuitgebak van de wereld of de beste sobanoedels.’ En laat ik nou net toevallig die boekweitnoedels met Pasen voor de eerste keer hebben geproefd. Ze ogen grijs en grauw, maar als je ze opeet, dan smaken ze naar noten en Aziatische kruiden. Ik bereid ze à la minute, in een Aziatische wokschotel met Chinese kool, groene groenten en dunne lapjes biefstuk. Voor de liefhebbers is er een variant met gemarineerse tofu. Als toetje zoet-hartige feta-kwarkcoupe met crumble en compote, een recept van Ottolenghi. Geef je hier op voor maandag 8 april 10.00 uur. Hoofdgerecht € 12 toetje € 3,50.

Categorie: afhaalmenu Tags: Japan, vakantie

onderwerp

  • aanschuiftafel
  • acties
  • afhaalmenu
  • experiences
  • in het nieuws

berichten

  • Maandag 26 mei Vlaams stoofvlees, frieten en Luikse wafels
  • Maandag 19 mei witvis uit de oven met slastamppot en rabarbertaart
  • Maandag 12 mei kipsaté met noedels en chocoladeganache
  • Home
  • Afhalen
  • Aanschuiven
  • Catering
  • Over
  • Nieuwsbrief
  • Contact

Copyright © 2025 Spruit&Thuis, Overveen · 06 4020 9095